De tool


De tool

Simuleer jou restaurant

Hoe werkt een ‘restaurantsimulatie’?

Het nagaan of een specifieke binnenruimte wel of weinig verspreidingsrisico heeft is enorm complex. Elke situatie is anders en elke situatie is afhankelijk van veel verschillende factoren. Denk aan zaken zoals het oppervlak van de ruimte, het aantal bezoekers, de bewegingen van deze bezoekers, de contactoppervlakken (zoals meubilair en menukaarten), de plaatsing van de in/uitgang en toiletten, de ventilatie, maar denk ook aan de Coronamaatregelen die men kan nemen zoals het gebruik van mondkapjes, betalen bij de tafel of aan de kassa, de afstand tussen het meubilair, etc, etc. Het stuk voor stuk analyseren van elke situatie zou normaal gezien onbegonnen werk zijn.

Stel het oppervlakte in. Plaats meubilair, planten, ramen, ingangen en uitgangen. Geef aan wat de bezetting van jouw restaurant is en welke maatregelen je toepast. Het NOMAD-model van de TU-Delft simuleert daarna jouw locatie. Deze simulatie wordt vervolgens gecombineerd met het epidemiologische model gebaseerd op recente wetenschappelijke bevindingen uit de virologie en microbiologie om te komen tot een inschatting van de risico op verspreiding van jouw ontwerp.